Inred restaurangen

Har du någonsin undrat varför du får en så bra ”känsla” när du ätit på en fin restaurang? Det finns flera orsaker till varför du fick det såklart. Självklart kan det vara på grund av att maten var oemotståndlig, att sällskapet var på topp, servicen var bra eller att restaurangen var inredd snyggt och ändamålsenligt. Ofta är det den där känslan som ett återbesök baseras på. Därför är det så viktigt att just dessa bitar blir bra. Maten och servicen är självklart bra att ni har koll på och sällskapet styr gästerna själva. För att få till det sistnämnda, alltså inredningen, finns det några saker som kan vara extra bra att tänka på.

Utrymme och tillgänglighet

Först och främst är det givetvis viktigt att du inte har för många bord, stolar och grejer överlag då det bli svårt att ta sig fram i restaurangen. ”Less is more” som man säger. Det ska vara gott om utrymme och lätt för dina gäster att ta sig fram.

Förutom det kan det även vara bra att ha möjlighet till flexibilitet ifall det exempelvis kommer in en familj med barnvagn eller om en rullstolsburen person kommer. Ha alltså tillräckligt med plats för det och även planerat för några sådana platser i restaurangen där just detta passar.

Inredning utifrån koncept

Vad har du för koncept? Oavsett om det är en indisk restaurang eller en pizzeria så vill du inreda efter just ditt koncept. Alltså kan du tänka på alltifrån vad du ska ha på väggarna, såsom posters, speglar eller hyllor, till vilka bord och stolar du använder dig av. Givetvis är det viktigt även hur du väljer att måla eller tapetsera restaurangen.

Ingång

Det absolut första en gäst ser i din restaurang är ingången. Tror du att det är en fördel om det första din gäst ser inger en bra känsla? Ja, du har rätt. Här bör du se till få dina gäster att känna sig välkomnade och lockade att gå in. För att få till en ingång av rang, bör du även givetvis tänka på just din restaurangs stil.

Belysning

Sist men inte minst kommer en del som kanske inte är det första du tänker på som gäst eller restaurangägare, nämligen belysningen. Här kan du ha allt ifrån levande ljus, svagare ljus, starkare ljus, ljus som sitter i taket och ljus som sitter på väggen. Det finns många fler möjligheter vad gäller belysning och du bör välja det som passar just din restaurang och ditt koncept.