Klädkoder på krogen

Vissa krogar och restauranger accepterar bara en viss typ av klädsel. Det finns dock relativt få krogar i Stockholm och Sverige som kräver cocktailklänning och kostym för att få komma igenom ytterdörren, men i USA och ute i Europa kan du hitta flera riktigt fina restauranger som är väldigt strikta på denna punkt.

Att bära på en vanlig restaurang
På en vanlig restaurang kan du klä dig i princip hur du vill, bara du inte kommer in och ser ut som en slashas. Man kan faktiskt säga att det hör till vanligt folkvett att förstå hur man ser ut och uppföra sig ute på en restaurang. Det betyder att du ska undvika trasiga jeansshorts, keps och flip-flops men att du gärna kan gå in i någon av de bomberjackor på NA-KD och ett par snygga chinos eller jeans med ett par snygga skor eller sneakers. Som kvinna passar det att du kanske tar på dig ett par snygga men vardagliga skor. Undvik tubtoppar och kortkorta kjolar. Faktum är att vissa restauranger i Europa har lagt till med klädkod för att undvika för fulla och störiga personer och hålla klientelet på en lite högre nivå.

Bomberjackor från NA-KD finns i både casual och lite mer elegant utförande. Bland annat kan du köpa fina och klassiska bomberjackor på NA-KD som också kan bäras som vinterjackor. Bomberjackor är oerhört trendigt just nu och jackorna finns i flera utföranden.

Hur du klär dig på en finare restaurang
Om du går ut på en finare restaurang som kanske har tre Michelinstjärnor behöver du normalt inte komma i långklänning och tiara utan det räcker med en snygg klänning och pumps eller en elegant byxdress. Är du man ska du ha på dig en kostym. Man ogillar huvudbonader på finare restauranger så ta inte på dig kepsar eller hattar.

Så tar du reda på klädkoden
De flesta restauranger brukar vara ganska tydliga med om de har någon klädkod eller inte, ungefär som casinon har. Du kan gå in på deras hemsida när du till exempel bokar bord eller också så kan du ringa restaurangen i fråga.

Vett och etikett