Så startar öppnar du en restaurang

Drömmer du om att öppna en bar eller en restaurang? Då är denna guide perfekt för dig. Här kan du läsa mer om det viktigaste att tänka på samt hur du går tillväga för att starta ditt drömprojekt inom restaurangbranschen.

Budget & Finansiering

Det är oerhört viktigt att göra en ordentlig budget. Att finansiera en restaurang eller en bar är en stor investering. Ofta krävs det lån eller externa finansiärer för att förverkliga drömmen. Innan du lånar pengar är det bra att göra en detaljerad affärsplan med en tydlig översikt över kostnader och intäkter. Gör inte misstaget att utgå från det bästa tänkbara scenariot, utan planera utvecklingen efter flera olika tänkbara scenarier. Skatter, personal, inventarier, inredning, hyra och inköp av mat och alkohol är bara några av många kostnader. Om du ska långa pengar är finansbolaget Capcito ett mycket bra alternativ. Capcito erbjuder flexibel kredit till företag utan dolda avgifter och bindningstider. Deras företagslån ger mer likviditet till ditt företag vilket kan behövas när du starta eller driver en restaurang.

Läget

Det råder mycket hård konkurrens inom restaurangbranschen och det gäller att sticka ut. Läget är avgörande och påverkar många andra faktorer, exempelvis hyra och koncept. Välj inte det första lediga läget utan välj med omsorg. Ju bättre läge, desto mer kommer du förmodligen att betala i hyra. Ett bra läge gör det dock lättare för kunder att hitta dit vilket är avgörande för att en restaurang eller bar ska överleva.