Tips på restauranger som odlar sin egen mat

De senaste åren har allt fler restauranger börjat med att odla sin egen mat. Beroende på hur mycket plats det finns kan de även ha köksträdgårdar. Det kan innebära att de odlar allt från örter till grönsaker. För dig som befinner sig ute på landsbygden kan du ofta få äta både närodlat och ekologiskt.

Skaffa en egen odling hemma

Vill du ha en egen liten odling hemma är det lätt att komma igång med grönsaksfröer och för vissa behöver du inte ens ha ett växthus. Det går med andra ord bra att odla vissa grönsaksfröer direkt i fönstret eller i trädgården. Sallad, spenat och ruccola är tre stycken grönsaker som växer på bra.

Odling hos restauranger och affärer

Befinner du dig i Stockholm och letar efter restauranger som odlar sin egen mat finns det några att välja mellan. Några populära ställen med egenodlingar är Ulriksdals värdshus, Karshamra Mat & Trädgård och Oaxen Krog & Slip. De flesta restauranger med egenodlingar hittar du utanför Stockholms innerstad. Det är heller inte bara restauranger som börjat med egenodlingar utan nu finns det även affärer som odlar egen sallad.

Stockholms bästa restauranger