5 inredningstips till restaurangens toalett

Även om det är maten, drycken och inredningen i matsalen och på terrassen som är i fokus på en restaurang, så besöker ändå de flesta gäster restaurangens toalett. Hur din toalett ser ut är en del av hela upplevelsen. En fräsch och snygg toalett hjälper dig att få bra omdömen på internet. Sedan är det ju också mer professionellt att ha en trevlig toalett att erbjuda.

1# Snygga tvättfat

Förutom att dina tvättfat naturligtvis ska vara fräscha och rena, så uppskattar kunderna en personlig toalett. Att det finns en tanke bakom inredningen i både matsalen och toaletten. När kunden går ut till sitt sällskap och säger att det var en jättefin toalett, så vet du att du har lyckats. Toaletten är en jätteviktig detalj för att få bra betyg online. Då kan just snygga tvättfat göra skillnad. Idag finns det många olika slags tvättfat och vattenblandare att välja mellan. Vackra guldfärgade vattenblandare med en hög välvd båge eller minimalistiska blandare i granit eller svart. Det är också uppskattat med ett djupt tvättfat som är en del av tvättstället och kommoden, istället för att bara ha ett vanligt tvättställ. Med ett litet större tvättställ får du plats med ljus, dekoration eller blommor. Pricken över i:et. Du hittar snygga vattenblandare, tvättställ och kommod på Rörfokus som har allt du behöver för att lyckas med din toalett.

2# Växter

Växter ger två positiva effekter på en toalett: det ser snyggt ut och de förbättrar lukten. Det blir helt enkelt fräscht med växter inne på restaurangens toalett. Helst större bladväxter i kruka eller en stor vas som står på golvet. Växter är en inredningsdetalj i sig själv. Se bara till att vårda växterna, att regelbundet vattna dem och ta bort vissnade blad.

3# Fåtölj

Om du har en större toalett eller flera toaletter med en liten hall, så är det smart att ställa dit en fåtölj. Först och främst ser det snyggt ut. Något som kunderna kommer ihåg. Men en fåtölj fyller också flera behov. Mammor kan amma sina barn i lugn och ro. Föräldrar kan sitta i fåtöljen och vänta på sina yngre barn som är inne på toaletten. Eller så är det den ena i ett äldre par som behöver vänta på sin partner. Då är det verkligen skönt att det finns en skön fåtölj.

4# Planscher och tavlor

Sätt upp något på väggen. Inte för mycket, men något som kunderna kan titta på. Det kan vara en naturbild eller någon rolig text. Naturbilder fungerar alltid och gör att rummet ser organiskt och rent ut. Du kan också lyfta upp platsen som restaurangen ligger i: skärgården, fjällen, en närliggande sjö eller ett vattenfall. Pittoreska bilder på staden fungerar också, men de får inte kännas för ”platta” och intetsägande. En liten och rolig gruppbild på personalen fungerar också.

5# Ge toaletten plats

Om du ska bygga nytt, bygga ut eller renovera kan det vara smart att göra en liten toalett stor. Hur rent och fint du än har det på din lilla toa, så blir upplevelsen aldrig densamma som med en större toalett.