Abonnera restaurangen för ditt födelsedagsfirande

Du som vill fira födelsedag ute på lokal tänker kanske att du behöver begränsa ditt sällskap efter rådande restriktioner, och dessutom begränsa dig till det utbud av förtäring som står på din valda restaurangs meny. Inget kunde vara längre från sanningen. Lösningen på problemet är att helt enkelt abonnera hela restaurangen för dig och ditt festsällskap.

En detalj som många absolut inte vill gå miste om på sitt födelsedagskalas är en riktigt stor och härligt smaskig födelsedagstårta. Väljer du att abonnera en restaurang behöver du inte förhålla dig till vilken typ av kök eller meny restaurangen vanligtvis erbjuder, utan kan helt enkelt beställa en egen specialtårta från Din Tårta och ta med dig till festligheten. När restaurangen inte är öppen för allmänheten är det inte nödvändigt att följa den gamla regeln om att du som gäst inte får medta egen mat till en restaurang. En regel som för övrigt inte har något stöd hos Livsmedelsverket, som många krögare vill få det att framstå som.

Krögare välkomnar privata tillställningar

Många krögare har gått igenom en svår tid i och med de restriktioner för allmänna sammankomster och restaurangservering som coronapandemin fört med sig. Även restauranger som vanligtvis inte är tillgängliga för privata sällskap kan i dessa nya tider vara mer än villiga att binda upp sig för ett enda större sällskap för en kväll. Genom att göra ditt födelsedagsfirande till en privat sammankomst har du möjlighet att samla fler vänner än vad som får plats vid ett enskilt bord när restaurangen är öppen för allmänheten. Självklart bör ni hålla erforderligt avstånd även under ditt födelsedagskalas, men med en hel restaurang att röra er i kommer detta vara en lätt match. Se efter i listan på Stockholms bästa restauranger om någon av dem passar ditt födelsedagsfirande.

Även för dig som inte är boende i Stockholm lockar nog stadens krogutbud. Kanske kan ni slå på stort och bjuda hela släkten på hotellvistelser i samband med firandet? Även hotellbranschen har en tuff tid bakom sig och många kan nog vara extra villiga att erbjuda specialpris för större sällskap. Tänk bara att kunna bjuda sina nära och kära till privat fest på någon av Stockholms klassiska restauranger som

  • Operakällaren
  • Nalen
  • Restaurang Tegelbacken
  • Djuret
  • Fem Små Hus
  • Wärdshuset Ulla Winbladh
  • Den Gyldene Freden
  • Konstnärsbaren
  • Mathias Dahlgrens Rutabaga

Om något går snett

Om du av någon anledning inte skulle bli nöjd med hur baren eller restaurangen du anlitat skött ditt födelsedagsfirande, kan det vara en god idé att tänka igenom hur du går till väga med ditt klagomål. Särskilt när man abonnerar ett ställe privat är det lätt att vilja vänta med feedback till efter tillställningen, men i själva verket kan du ställa precis lika höga krav på service och servering som vid ett vanligt restaurangbesök.